Ägaren har ordet

Vår värld, vårt företag!

Vi är ett företag som tillverkar och säljer en produkt, nämligen bränsle från skogen – energiflis. En produkt som utgörs av flera olika egenskaper som är påverkbara, såsom fukt, fraktion, energiinnehåll och typ av råvara. Men det innehåller också andra värden som leveranssäkerhet, miljövänlighet, produktionssätt, certifierad-spårbar, trygghet och föroreningsfri.

Allt detta avgör hur ren den el blir som kraftverket producerar och som du slutligen använder till din elbil, spis, hårtork eller vad det nu kan vara. Detta kan kraftverket inte påverka, utan endast vi som bränsleproducent.

Så när du tror att du är miljövänlig bara för att du kör elbil – tänk igen och kolla upp varifrån elen kommer och att den som producerar elen köper bränsle från svensk skog och från en kvalitetsleverantör. Då först är du miljövänlig. Ingen är bättre än den svagaste länken!

För att kunna upprätthålla våra åtaganden mot de som köper vårt miljövänliga bränsle, så måste vi se till att kontinuerligt få tag i tillräckligt mycket råvara. Därför är det viktigt att vi håller en hög servicenivå mot våra skogsägare och att vi är tillräckligt effektiva för att hålla nere våra kostnader och erbjuda markägarna ett konkurrenskraftigt pris.

Vi har kunder som köper miljövänligt bränsle, men vi är också ett företag som säljer tjänster och service till skogsägarna för att få tag i råvara till vår produktion. Därför måste vi vara duktiga på logistik, affärer och avtal, produktion och teknik. Självklart måste vi vara skogligt och miljömässigt, tillika administrativt, effektiva och utvecklande. Särskilt när vi väljer att leda vår utveckling inom branschen!

Det är en komplex värld som vi (läs vårt företag) lever i, där vi olikt många andra företag har kunder på båda sidorna. Begreppet att ”pressa leverantörer” är med andra ord meningslöst för oss då våra leverantörer också är våra kunder!

sign


Ola Petersson, Ägare

Falan Skog AB

Adress: Falan Skog AB, Falan 110, 373 44 Rödeby // Telefon: 010-155 00 90 // E-post: info@falan.se