Det lokala alternativet

Att ha lokalt producerad värme, och i vissa fall energi, är ju bra. Men för att produktionen ska bli så miljövänlig som möjligt bör även flismaterialet vara närproducerat på ett resurseffektivt sätt. Att kunna erbjuda det är vår affärsidé. Falan Skog säljer fast biobränsle till små och stora pannor i södra Sverige. Vi har olika fraktioner för olika storlekar på pannor och våra samarbetspartners är främst värmeverk eller mindre industrier. Du är välkommen att höra av dig för mer information eller för en offert.

Värmeverk
För värmeverken är miljöaspekten viktig och prioriterad. Då är det nödvändigt att ha en leverantör av biobränsle som är leveranssäker. Att få ett högt energivärde i flisen är förstås också önskvärt.

Falan Skog har lång erfarenhet av att leverera fast biobränsle till värmeverk. Vi har fått förtroendet år efter år tack vare att vi är effektiva och prisvärda. Eftersom vi inte har några andra affärsområden än just energiflis så kan vi direktleverera lokalproducerat material utan mellanlagringar. Vid produktionstoppar har vi dessutom lokala terminaler som buffert.
Vi har mycket högt energivärde i vår energiflis: omkring 1,0 i energivärde per fliskubik vilket är cirka 10 procent över genomsnittet. Det uppnår vi genom att ta materialet i tid med egna huggbilar och ett transportledningssystem som endast baseras på flisproduktion – inte massaved eller timmer. Materialet är dessutom mycket rent vilket sliter minimalt på anläggningarna.
För referenser se här. »

Mindre anläggningar
Vi kan leverera energiflis till kunder som har behov vid korta, intensiva tillfällen. Exempelvis mindre industrier eller hyreshus. En styrka för den typen av kund är att vi kan leverera just in time när behovet uppstår, tack vare lokala terminaler som finns geografiskt utspridda.
Materialet vi levererar är av hög kvalitet med jämn fukthalt, låg halt av aska och hög verkningsgrad. Eftersom flisen får torka på asfalt så medföljer minimalt med skräp som grenar och grus, vilket i sin tur minskar slitage på skruvar och inmatningar.

Adress: Falan Skog AB, Falan 110, 373 44 Rödeby // Telefon: 010-155 00 90 // E-post: info@falan.se