Med skogen i blodet

Falan Skog är ett företag med skogsbruk rinnande i ådrorna sedan generationer tillbaka. Verksamheten hade inledningsvis fokus på biobränsle, men täcker idag hela spektrat från planering till avverkning.

Det är vi som är Falan

Falan Skog är en oberoende aktör på marknaden, främst i södra Sverige. Vi har breddat utbudet från energiflis till ett helhetsåtagande för skogsägare. Vårt kontor ligger i Falan, en liten by strax norr om Karlskrona. Idag är vi en mindre grupp fast anställda där all vår kärnkompetens finns samlad. Under oss finns ett stort nätverk av certifierade entreprenörer som vi har nära samarbeten med.

En bolagshistoria med respekt för naturen

Falan Skog är ett familjeföretag vars namn är hämtat från byn Falan i Blekinge. Det var här allting började för grundaren Ola Petersson – egentligen långt innan han föddes. Skogsbruket och respekten för naturen har gått i arv i hans familj sedan 1700-talet och 2006 startade Ola det företag som idag är Falan Skog (tidigare Blekinge Flis). Redan från dag ett med fokus på miljövänligt skogsbruk.

Genom åren har Falan Skog fått ta emot ett flertal utmärkelser, inte minst Årets landsbygdsföretagare 2012, Ernest & Young ”Årets manliga stjärnskott” samt Anders Wall-stipendiet för landsbygdsutveckling som delades ut av kung Carl XVI Gustaf.